TIPS TIL Å BLI FIRSK

Heisann igjen!

Har du noen gang gledet deg utrolig mye til noe, men blir syk like før? Eller er du bare lei av å være forkjølet? Jeg har selv hostet meg gjennom uken, og prøver nå å bli frisk, og tenkte derfor å dele tips med dere for å bli frisk, blandt annet det jeg gjør for at jeg skal bli frisk. Jeg håper du finner noen tips som hjelper for deg.

  1. Drikk varm drikke. Te, kaffe, kakao, så lenge det er varmt så skal det hjelpe. Jeg er selv på min fjerde kopp te i dag, noe som hjelper halsen min.
  2. Slapp av. Hold deg mye i ro, la kroppen få slappe av, bare beveg deg minst mulig. Lag deg noe varm drikke, legg deg under dynen og se på en film. Dette gjorde jeg i går, og kommer til å gjøre det i dag. Jeg lagde meg en kopp te, og begynte å se på en serie som heter The 100 (annbefalest!!)
  3. Ta en dusj, eller er bad. Er jeg den eneste som føler at dette hjelper? Når man er syk og føler seg dårlig er det ekstra viktig å ta vare på seg selv, og da er en dusj den perfekte løsning. Jeg føler meg alltid mye bedre etter en dusj.
  4. Hvil stemmen. Viss du har veldig vondt i halsen, vil jeg ikke annbefale deg å snakke så mye, men heller å hvile stemmen. Snakk heller bare om det er nødvendig, så gjør det kanskje ikke så vondt å snakke. Ikke gjør som meg som sitter å synger hele tiden, har nesten ikke stemme igjen på kvelden. Annbefaler også å kjøpe halsdrops.
  5. Sov med hode høyt. Sliter du med tett nese? Da hjelper det å sove med hode høyt, og da slipper du å våkne med en veldig tett nese.
  6. Ta en paracet eller ibux. Har du veldig høy feber og hodepine? Da tror jeg det eneste som kan hjelpe er å ta en smertelindrene.
  7. Sov mye. Som jeg sa tidligere; slapp av. Sov så mye du har mulighet til, la kroppen få jobbe/bearbeide forkjølelsen. Nå sier jeg ikke at du skal sove døgnet rundt, det er viktig at du går ut for å trekke litt frisk luft.
  8. BAESIC ADVICE: Noen råd som du leser over alt er blandt annet å spise løk og honning, noe som hjelper. C-vitamin skal også hjelpe mye, så få i deg frukt, for eksempel appelsin. Honning bruker jeg når jeg drikker te, og det hjelper meg veldig. Blir det feil om jeg annbefaler dere å spise is? Jeg mener at det skal hjelpe mot halsen, og få kjølt den ned litt.

Det kan hende du mener noe annet enn meg, men her er tips som jeg synest fungerer som jeg synest du skal prøve ut. Akkurat nå så prøver jeg bare å bli frisk fordi jeg er lei av å være syk. Jeg har vært småforskjølet gjennom hele ferien nesten, en dag i sommer våknet jeg og uten stemme, like gøy som alltid. Nå føler jeg bare at det er på tide å bli frisk, noe som jeg håper at jeg snart blir.

Håper du fant noen tips som kan hjelpe deg!

Vi snakkest!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mathilde Tjønneland

Mathilde Tjønneland

14, Førde

14 år gammel jente. Interessert i ridning, fotografi og skriving. Kontakt: Mathildetjo@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits